Nieuws

0

Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden

Met deze titel is afgelopen maandag de campagne gestart van Veilig Verkeer Nederland. De campagne moet de automobilisten bewust maken van het feit dat andere activiteiten tijdens het rijden, zoals bellen, navigatie instellen, sms berichten maken etc. een ernstig gevaar op kan leveren voor de verkeersveiligheid.

Uit onderzoek is gebleken dat automobilisten die tijdens het rijden met andere dingen bezig zijn, minder geconcentreerd zijn op het verkeer en daardoor 40% van de verkeersborden missen. Het gebeurt niet zelden dat er hierdoor verkeersongelukken ontstaan met zwaar letsel tot gevolg. Ook ongevallen met dodelijke afloop zijn geen uitzondering.

De campagne heeft een groot draagvlak. Zo zal de politie de komende weken extra controleren op handheld bellen en zonder pardon een boete uitschrijven indien er overtredingen worden geconstateerd. Het Openbaar Ministerie ondersteunt de politie acties met een landelijk vervolgingsbeleid.

Meer dan 500 borden zullen de komende weken langs de Nederlandse wegen zijn te zien met als titel “Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden“ Daarnaast zullen er radiospotjes worden uitgezonden en zullen er door vrijwilligers posters en flyers worden uitgedeeld via tankstations.


Bron:www.letselschade.nl

Reacties

Geen Reacties.