Nieuws

0

Belgen zijn winnaar ‘Dronken rijden’ !

Uit een Europees onderzoek dat in totaal 5 jaar in beslag heeft genomen, is naar voren gekomen dat onze zuiderburen Dé Kampioen zijn als het gaat om dronken rijden.

In deze periode van 5 jaren werden 2500 bloedstalen van zwaargewonde automobilisten uit 7 landen afgenomen en gecontroleerd op sporen van alcohol en drugs. Uit de resultaten blijkt dat de Belgische automobilisten het vaakst in het glaasje hebben gekeken, meldt de Belgische krant De Standaard.

Zeker één op de twee testte positief met een gemiddeld promillage van 1,6. Dat valt te vergelijken met 7 biertjes.

Nederland

Het gemiddelde promillage ligt in andere landen even hoog als in België, alleen komt het minder voor. Zo bleek in Nederland 29,6 procent van de autobestuurders alcohol te hebben gedronken. Litouwen komt als beste jongetje uit de klas tevoorschijn. In deze voormalige Sovjet-republiek was ‘maar’ 17.7 % van de automobilisten over de schreef gegaan.

Cannabis

In het zogeheten DRUID-onderzoek is ook getest op het gebruik van Cannabis. Ook hierin scoorde de Belgen het hoogst: 9,9 % van de bestuurders bleek sporen van cannabis in het bloed te hebben. De Nederlanders haalden nog geen 1,6 %.

De volledige resultaten van het onderzoek worden eind september 2011 op een congres in Keulen bekend gemaakt.


Bron:www.letselschade.nl

Reacties

Geen Reacties.