Nieuws

0

Albert Schweitzer Ziekenhuis 1e plaats !

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht staat tezamen met het Meander Medisch Centrum te Amersfoort én het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein, op een gedeelde 1e plaats op de ranglijst 2011 die het blad Elzevier deze week naar buiten bracht.

Ieder jaar onderzoekt Elzevier de kwaliteit van de ziekenhuizen op het gebied van de Medische zorg zelf, maar ook onderzoekt zij de patientenzorg die het ziekenhuis verleent. De drie genoemde ziekenhuizen scoorden het hoogst aantal punten op deze onderdelen die onderbouwd zijn met 183 indicatoren.

De afgelopen paar jaar is het Albert Schweitzer ziekenhuis grondig verbouwd en uitgebreid. Het is één groot medisch centrum geworden waar veel aandacht is besteed aan een patientvriendelijke uitstraling.

Bij de beoordeling van de ziekenhuizen, mede op basis van gegevens verkregen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, wordt gekeken naar de veiligheid voor de patiënt, kwaliteit van de medische zorg, de betrouwbaarheid als ziekenhuisorganisatie en begeleiding van de patiënt.  Nieuw in het onderzoek was dat ook gekeken is naar het aantal operaties dat door bepaalde artsen is uitgevoerd. Immers, hoe vaker men een bepaalde operatie uitvoert des te kleiner de kans op medische missers, zo leert de ervaring.

Zes onderzochte ziekenhuizen scoorden minder fraai en haalden het laagst aantal punten. Het gaat om het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, het Deventer Ziekenhuis in Deventer, Talma Sionsberg in Dokkum, het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Hopelijk trekken deze ziekenhuizen hun conclusies en pakt de beoordeling voor het jaar 2012 gunstiger voor hen uit.

 

Foto : Ignard ten Have ; www.nationalebeeldbank.nl

 


Bron:www.letselschade.nl

Reacties

Geen Reacties.